Upoznajte Novo Naselje u Novom Sadu

June 12, 2014


Novo naselje. Novi Sad – crossroad Jovana Ducica.Bul. Slobodana Jovanovica in Novi Sad
Virtuelna Tura Novog Naselja.

Svaki grad ima svoj šarm i dušu; nekom lako uočljivu i dostupnu dok drugima tako skrivenu i nedokučivu kakva je i  novosadska.
Ponekad se skriva, krije svoju narav koja je više stidljiva, nekako povučena a u isto vreme kao dete željno pažnje.
Voli da se pokaže ali samo ako joj dozvolite da vas voli i ako je  prihvatite i zavolite ovaj grad, prigrlite i utkate u svoj život!
Kakav grad takvi i građani jer i Novosađani su takvi a u ovom tekstu bi posvetio redak- dva o
Novom Naselju, Bistrici…koja čini najuređeniju urbanu sredinu u Novom Sadu.
Držaću se naziva Novo Naselje koje je tako daleko a tako blizu centra grada.
Novo Naselje je kao što sam i napisao, grad za sebe koji je napravljen s početkom 1980 godine. u vreme stare države, one SFRJ gde je postojao red, zakon i planovi kojih su se građevinari pridržavali…sećate se tih vremena?
Tako blizu a tako daleko?
Novo Naselje je građeno planski sa zelenim površinama, biciklističkim stazama, pešačkim stazama koje koriste i mladi i stari.
Zgrade nisu nabacane pa da vam prozor gleda na zid zgrade ili u komšijin stan, ne to nije slučaj sa Naseljem jer je rađeno po standardima i idejnim projektima koji su danas gotovo nemoguća misija.
Svaka zgrada ima dovoljno parkinga u ” bloku ” koji je ulepšan zelenilom i dečjim igralištem.
Dom zdravlja je svima blizu i pristupačan.
Veza sa gradom je veoma dobra kada je u pitanju gradski saobraćaj zato što se tim pravcem kreće više autobuskih linija:7 – 2- 9 kao i  linije za Veternik i Futog…i to veoma često, skoro svaka 3 minuta nailazi neki od ovih autobusa.

Foto: Milan Uljmanski
Treba spomenuti bulevare na Novom Naselju koji su široki i dugački, veoma funkcionalni a ja ću navesti samo neke od njih: Bul Slobodana Jovanovića, Bul Vojvode Stepe koji spaja Detelinaru i Novo Naselje,
Bul Jovana Dučića  i naravno Bul Kneza Miloša koji se spaja sa Somborskim Bulevarom i izbija na Liman za 4 minute vožnje.
Futoški put spaja Novo Naselje i Centar Novog Sada u svakom pogledu, autobusom, automobilom, biciklom ili peške.
Treba dobro razmisliti i izvagati jer Novo Naselje puno daje, mnogo više od ovoga što sam ja spomenuo u ovom kratkom tekstu a nekretnine su zaista povoljne…kvadrat je oko 600e do 700 e.
Po meni je najznačajnija činjenica da je Naselje najpogodnije za život zbog svog sadržaja, što i porodicama, starima i mladima može da bude veoma prijatan dom.
Takođe, smatram da je kupovina nekretnine na Novom Naselju na neki način investicija u budućnost zato što dolazi vreme da se napušta Centar grada zbog buke, gužve, manjka kvalitetnog života i sve se više traže lokacije koje su dovoljno blizu i daleko u isto vreme.
Ovaj tekst je preuzet sa bloga

Ja sam autor bloga ali  najverovatnije neće biti novog sadržaja na njemu.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Anonymous March 9, 2015 at 1:23 pm

    Foto: Aleksandar Milutinovic….

  • Leave a Reply