Parada i ponos?

September 29, 2013
gej
Danas je gotovo teško a da se ne spomene parada ili ponos ili parada ponosa…
A kao taxista sam imao prilike da se mnogo ranije susretnem sa pojavom koja je ranijih godina bila skrivana a međ našim političarima, s početka 2000.tih godina veoma česta.
No, moje iskustva sa osobama koje vole  osobe istog pola je tih godina bilo veoma čudno, čak sam imao priliku da budem u dva navrata i ” Startovan” a moj komentar je bio :” Druže,imaš sreće što si seo u moje vozilo ”, da je bio neko od kolega, bilo bi gore nego pri prvom pokušaju parade.
No, ja danas, zaista nemam problema sa Gej populacijom, čak imam i poznanike koji su tog opredeljenja ali ne razumem sve te parade i sav taj ponos…istina, ne razumem i ove druge koji bi da batinaju i ubijaju a onda dođem do zaključka da više ništa ne razumem,
Ja sam strejt ali ne paradiram a isto tako i nisam za to da se ljudi premlaćuju na ulici zato što nisu strejt!
Podsećam na Kačavendu i ekipu a njih niko nije mlatio…
No,  u Novom Saduje u većini slučajeva je sve pitanje pomodarstva jer je trendi biti gej a isto tako je trendi mrzeti nekog zato što je gej.
Srbijo kuda goniš?
Proveo sam leto u Nemačkoj i shvatio da se oni  ne bave mnogo ovim temama, ima i gej populacije i strejt  i nekako žive i jedni i drugi, ne tuku se i ne paradiraju…žive!
Al. to je druga civilizacija u odnosu na našu,
Eto, ja napisao.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply