Izaberi život…nemoj drogu!

October 7, 2013
gandja

Ovako uglavnom počinje, zar ne?
Evo, ja prvi priznajem!
Davno se u mom životu odigrala slična scena s tim što bi dodao da je bila neka žurka sa odličnom muzikom, skupili se Metalci…no, ja sam tu i stao.
Slušam jedan od mojih omiljenih bendova:
” Alice in chains ” i to me gotovo uvek podseti na detinjstvo i deo mladosti.
A, danas sam se potsetio taxiranja i jedne životne priče koja je započeta na isti ovakav način, kao zezanje, lud provod al ta devoka nije pročitala sjajnu knjigu ” Mi deca sa kolodvora zoo” , nije umela da postavi granicu.
Za vreme tih 13 godina koliko sam proveo taxirajući, vozeći razne ljude, posmatrajući sve te sudbine, ima par njih koje su ostavile traga u mom životu, bez obzira što nisam bio direktni učesnik, već samo posmatrač, Taxista.
Ovaj tekst posvećujem jednoj devojci koju znaju mnogi taxisti, dileri a i policajci.
Njena priča je započeta sa zaljubljivanjem u pogrešnog momka, pokušajem da se postane deo njegove ekipe i potpuno prepusti uživanju i ludovanju…tada je imala 16 godina.
Kao što to uglavnom biva, sasvim slučajno mi na stajalištu ” Satelit ”ulazi u auto, blago urađena od ”Gandže”
i veoma raspoložena a mene prepoznaje kao nekog njenog drugara što  nije bila istina i nisam je uspeo ubediti u to ali ona jeste mene…
Tako sam ja postao njen drugar kojem ime nikada nisam saznao, baš kao i njeno jer sam bio taxista i što manje znam, to bolje a dok ona plaća vožnje, mi se vozimo. To je uobičajeno za taxiste.
I zaista, ona je pravila dobre vožnje koje je uredno plaćala.

Gotovo smo se svakodnevno vozili i ja sam i dalje bio njen drugar
a da mi nije znala pravo ime baš kao ni ja njeno ali znam da je iz bogate porodice koja se svojski trudila da je izvuče iz tog opasnog sveta koji ju je sve više obuzimao a ona se gubila u njemu.
Nakon konzumiranja Gandže ili Trave, lagano je prelazila na jače droge i postajala sve sumnjivija u svom ponašanju tj počela je da ”kompenzuje plaćanje kolegama” što je i svom Drugaru naravno ponudila al sam ja ipak više voleo novac.
Lagano je ulazila u svet prostitucije, sitnijih krađa, čak i varanju taxista koju su je jadni čekali po sat vremena ispred ulaza neke zgrade nakon čega bi shvatili da je ona pobegla a oni prevareni.
Do tada su je taxisti voleli, bez obzira na sve, ona je uvek plaćala al došlo vreme da se i to menja dok je ona sve više tonula, fizički propadala, bivala mršavija i dobijala izgled zavisnika.
Postajala je sve poznatija međ kolegama ali i policijom, bila je nebrojano puta hapšena i puštena jer šta raditi sa njom?
Sa sitnog dilovanja droge i borbe za još jedan dan, jedan dop, jednu dozu, sve više je tonula u prostituciju koja bi joj donela još jedan dan.
Vozili smo se godinama, bio sam njen Drugar i svedok njenog loma, pada a ja sam ipak sklon da izjavim da je droga bolest i da nije to sve tako jednostavno i da se prebacivanjem krivice na njih u smislu da su imali izbora i da je to bio njihov izbor, ne može pojednostaviti priča o drogama jer niko ne želi takav život!


 Realno, to nije život a zavisnici tj narkomani su nečija deca, braća, sestre, prijatelji a i mi imamo decu, braću, sestre i prijatelje?
Nevolja ne bira kada će zakucati na nečija vrata!
Da, moja tajanstvena prijateljica je završila na Kačkoj Petlji, prodavajući se kako bi zaradila za još jedan dan,
Mislite li da je ona devojčića od 16 godina to želela?

Ako mislite da je ovaj tekst dobar i da bi mogao nekome da pomogne, molim vas da ga podelite sa svojim prijateljima na Facebooku i drugim socijalnim mrežama.
Hvala!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply