Gde je sve saobraćajna policija u Novom Sadu?

December 4, 2013

Ovaj tekst neće biti ” hejterski ” i neće pokušati da prikaže saobraćajne policajce kao  ljude koji nam otimaju novac zato što ja nemam takvo iskustvo.
Posao taxiste mi daje slobodu da se osećam nekako sigurno u svom gradu kada je reč o saobraćajnim propisima zato što svakodnevno provedem u proseku 10 a često i 12 sati dnevno vozeći Novim Sadom pa gotovo na pamet znam gde se nalaze saobraćajne patrole.
U našem gradu radi oko 4 ili 5 saobraćajnih patrola, možda i više ali sam ove saobraćajce najčešće sretao na ulicama našeg grada.
Za nešto više od 13 godina tj uskoro i 14 godina bavljenja taxi prevozom, imao sam prilike da upoznam saobraćajce, ne po imenu već  iz  viđenja, redovnih kontrola i moram reći da su i oni ljudi.
U redovnoj komunikaciji sa saobraćajnim policajcem je najvažnije biti normalan i imati na umu da je ispred vas čovek koji radi svoj posao i da i njemu treba ukazati poštovanje, normalno i ljudsko.
Najbolje je biti iskren, i priznati svoju grešku tj prekršaj i ne biti previše ponizan ali ih ipak malo uvažavati.
Verujte, imam iskustva i uvek sam dobro prošao kada sam ljudski kazao: ” Druže, znam da sam napravio grešku i da treba da me kazniš…radiš svoj posao al i ja radim ali ako mi sada napišeš kaznu, ja  tj moja porodica ostaju bez plate ovaj mesec.”
I to je istina, nisam ništa slagao.

Naravno, pričam o manje opasnim i kažnjivim prekršajima kao što je vožnja bez upaljenih svetala danju, u isto vreme sam pričao mobilnim telefonom, nisam bio vezan i istekla mi je vozačka dozvola što sam saznao od policajca. U tom periodu sam prodavao nekretnine i bio u potpunom haosu.
Mislite li da mi je sve pisao?
Nije jer i on je čovek i radi za 300e mesečno.
Dešavalo se i da mi oproste mnogo gore prekršaje koje sam u mladosti pravio.
Sa policajcima samo ljudski!
Dobro, imam tu sreću a ponekad i nesreću pa svi upamte moje ime jer jedan je Ćazim Salihi u Novom Sadu, znaju oni mene a znam ja njih ali je savet: bolje ne praviti prekršaje i ne zavisiti od njihove volje.
Naša saobraćajna policija je uglavnom predvidiva i možete ih često zateći na istom mestu tj na istim lokacjama.
U poslednje vreme je radar postavljen gotovo svaki dan na Rumenačkom putu u pravcu Rumenke i to kod industrije mesa ” Matijević”.
Radar na  kraju Bulevara  Vojvode Stepe, na uglu sa Bulevarom Kneza Miloša.
Radar na Bulevaru Evrope, nešto malo pre ” Zonedove” zgrade ako idete iz pravca Detelinare a često bude i preko puta na gotovo istom mestu.
Radar je uglavnom postavljen i u pravcu Veternika, posle ” Sportskog cetra Vujadin Boškov”, preko puta.
Obratite pažnju i na Bulevar Oslobođenja: često je postavljen radar kod ” Elektrovojvodine” kao i na Mostu Slobode iz pravca Sremske Kamenice.
Dešava se da postave radar u Industrijskoj ulici u pravcu Detelinare, kod restorana ” Železničar.”
Verovatno sam izostavio neku lokaciju a vi nemojte zameriti.
Treba spomenuti i redovne saobraćajne patrole koje su često na sledećim lokacijama:
Centar, Hotel Putnik
Na Bulevaru Oslobođenja kod Futoške pijace kao i u Jevrejskoj ulici, poreko puta pijace.
Na Bulevaru Oslobođenja kod Rajfajzen banke.
Na Bulevaru Cara Lazara preko puta ” TC Merkator”
Na Bulevaru Cara Lazara, posle Limanske pijace,takođe i posle semafora a tu treba obratiti pažnju na prolazak kroz žuto svetlo ili crveno dok u toj situaciji nikakva priznanja i finoća ne pomažu.
Na Bulevaru Cara Lazara kod broja 81 tj kada skrenete iz Cara Dušana u Cara Lazara.
U Cara Dušana kod broja 77, odnosno kada skrenete sa Bulevara Cara Lazara u Cara Dušana i tu treba obratiti pažnju na pešački prelaz tačnije na  propuštanje pešaka.
Na Bulevaru Jaše Tomića kod Autobuske stanice, pored znaka za zabranjeno parkiranje, često stoji policajac koji zaista naplaćuje kazne zbog nepropisnog parkiranja automobila.
Očekujte patrolu i u ulici Maksima Gorkog kod  bivšeg”  Latina”.
U Rumenačkoj ulici kod ” TC Merkura.”
Voleo bih da znam na kojim su sve lokacijama postavljene kamere ali bi to bilo previše za mene, no korisno je znati da su na Temerinskom mostu postavljene kamere koje mere brzinu i po rečima osobe koju sam vozio, kazne zaista stižu na kućnu adresu.
Toliko od mene za ovo javljanje.
Nadam se da će vam ovaj tekst biti od neke koristi al se vi ipak uzdajte u sebe i svoje vozačke sposobnosti i vozite po propisima.
Ako mislite da bi ove informacije bile korisne i drugim ljudima, molim vas da ovaj tekst podelite sa prijateljima na Facebooku ili Twiteru…hvala u svakom slučaju.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply